Csordas Fodor Juhfark: głęboki cytrynowożółty kolor. Oprócz zielonych przypraw i grejpfruta w aromacie ujawniają się także bogate brzoskwinie i nuta mineralności. W ustach chude, ale niezwykle świeże, oprócz pikanterii pojawia się także chłód owoców o żółtym miąższu, moreli, gruszek i mięty. Złożona i wielowarstwowa partia, pełna smaków, z długim finiszem i równowagą.
Csordas Fodor Chardonnay: wino wyraźnie odzwierciedla smak i aromat charakterystyczny dla terenów wulkanicznych – bogata mineralność i wyraźna kwasowość, która w tym winie jest podwyższona, przypominająca w pierwszej chwili kwasowość Chablis, sprawiająca że wino ma odświeżający charakter. W nosie i na podniebieniu jabłko, limonka i gruszka, później dopiero przypływa cukierek toffi, siano i aromat białego pieprzu. Końcówka długa i delikatnie mineralna.
Fehervari Harslevelu: wino średniej budowy, zbalansowane kwasowo, wyczuwalne nuty dębowej beczki (wanilia) ale nade wszystko aromaty i smaki soczystej brzoskwini, limonki połączonej z plastrem miodu, dojrzałego jabłka, koperku. Przyzwoite wino do cieszenia się nim solo jak i w towarzystwie. Sprawdzi się jako wino towarzyszące wieczerzy wigilijnej.
Kreinbacher Tramini: wino o nadzwyczajnej aromatyczności – owoce liczi, moszczu winogronowego, musu mango, letniego ogrodu pełnego kwiatów, brzoskwini i dojrzałego jabłka – właściwie to pełen mikrokosmos aromatów i smaków. Po kilku chwilach w kieliszku dochodzi delikatny zapach orzecha kokosowego. Na języku wyraźnie odczuwalna charakterystyczna somlońska mineralna końcówka. Wino z wyraźnymi i długimi finiszem. Kwasowość podwyższona ale pięknie zrównoważona słodyczą wina.
A Szemüveges Srác Furmint: aromaty i smaki tego wino to – pigwa i miąższ jabłka, delikatny zapach miodu, grejpfrut wraz ze skórka, później przychodzi jeszcze świeżo skrojony koper włoski, goździki i elegancka, słonawo-mineralna końcówka. Pomimo 12% alkoholu, w kieliszku widoczna oleistość wina. Wino świeże, „chrupiące”, z podwyższoną kwasowością, jeśli porównać je do designu w architekturze to styl skandynawski byłby tego najlepszym określeniem.
Bussay MURA: mura vörös to mieszanka, która niesie w sobie wszystkie uroki tego regionu winiarskiego o niepowtarzalnym charakterze. W winie dominują dojrzałe czerwone jagody, które wzbogacone są przyprawami takimi jak biały pieprz. Żywa, ale okrągła kwaskowa struktura i długi finisz zapewniają niezapomniane doznania smakowe. Merlot, Cabernet Franc i Cabernet Sauvignon są wzbogacone mniej znaną odmianą winorośli Laska. Dzięki wszechstronnemu smakowi można go łatwo łączyć z szeroką gamą potraw, co stanowi prawdziwą kulinarną rozkosz !
Opinie
Na razie nie ma opinii o produkcie.