ZAPYTAJ MNIE
Warsztaty winiarskie
Organizujesz spotkanie firmowe a degustacja wina ma być elementem który wzmocni Twój zespół?
A może imprezę rodzinną i chcesz umilić swoim gościom czas?
Jeśli prowadzisz restaurację lub winiarnię, to takie warsztaty winiarskie na pewno będą atrakcją dla Twoich gości, tych dotychczasowych ale i tych którzy odwiedzą Twój lokal po raz pierwszy.
Warsztaty degustacyjne wraz z komentarzem, prezentacją i materiałami edukacyjnymi to dobrze zainwestowany środki w poznanie nowych win i odmian, wyjście poza utarty schemat, zdobycie nowych klientów, pożytecznie spędzony czas i połączenie nauki i zabawy.
Lubimy i cenimy odmiany tradycyjne, mamy klientów którzy wybierają warsztaty tradycyjne ale wielkim atutem konceptu Winawulkaniczne.pl jest dostęp do bardzo rzadkich, oryginalnych i endemicznych odmian. Merlot, cabernet sauvignon czy chardonnay są znane każdemu ale my oferujemy coś innego, niepowtarzalnego, oferujemy wejście w świat win „offsideowych” – bo kto słyszał o odmianie sarfeher skoro uprawiany jest na świecie tylko na 3 hektarach! A co sądzicie o odmianie goher – zaledwie 1400 krzewów na ziemi?
Nieszablonowość i wysoka jakość to są właściwe słowa którymi można nas opisać. Poniżej przykładowe tematy paneli degustacyjnych. Oczywiście zawsze z Klientem wspólnie uzgadniamy tematykę, uwzględniamy sugestie oraz indywidualne pomysły, ilość degustowanych butelek i budżet.
Posiadamy koncesję na import alkoholi oraz pozwolenie na realizację warsztatów w formie usługi szkoleniowej.
Przykładowe tematy:
Endemiczna wędrówka Kotliną Panońską – spróbuj jak smakuje juhfark, ezerjo, goher, sarfeher, keknyelu, csokaszolo, piros bakator.
Tokaj jakiego nie znacie – czy na pewno wina z Tokaju to tylko wina deserowe?
Wszystko co chcielibyście wiedzieć o winach musujących ale boicie się zapytać – czym się różni prosecco od hiszpańskiej cavy i włoskiego moscato d’Asti.
Pomarańczowa alternatywa – elastyczne wino do parowania z jedzeniem.
Pozostaję do dyspozycji,
Bartosz Makles
+48 506 038 864