Zbierane ręcznie na początku września, grona poddawane starannej selekcji. Tłoczone całe klastry winogron, fermentacja spontaniczna w zbiorniku stalowym, dojrzewanie w zbiorniku stalowym aż do momentu butelkowania. W smaku i aromacie wyczuwalne jabłko oraz słone nuty skał. Rekomendujemy spożywać w temperaturze 12°C. Po otwarciu butelki, odczekać kilkanaście minut, wino nabierze wtedy pełniejszego smaku.
Sas alja harslevelu
75,00 zł z VAT
Waga | 1 kg |
---|---|
Alkohol | |
Szczep | |
Region | |
Rodzaj | |
Kolor | |
Producent | |
Aromat |
jabłko, kwiaty polne, mineralność, śliwka |
Brak w magazynie
Dorka HOMOKY
Dorka o sobie "winiarstwem zajmowali się moi rodzice, dziadkowie i pradziadkowie. Dorastałam w tym środowisku, otaczało mnie to jako dziecko. Moim celem jest teraz praca w winnicy Tállya, wytwarzanie wyjątkowego wina i praca w winiarni, wszystko w jak najbardziej naturalny sposób, przede wszystkim z zachowaniem poszanowania przyrody". Dorka studiowała enologię i uprawę winorośli w Budapeszcie a na jeden semestr wyjechała do Lyonu. Dyplom otrzymała w 2018 roku a potem udała się na praktyki do Nowej Zelandii. Jak sama twierdzi, praca z winogronami i winem to rodzinna tradycja na Węgrzech, dorastała w takiej atmosferze od dzieciństwa, obserwując jak wino produkują jej dziadkowie.
Opinie
Na razie nie ma opinii o produkcie.