Spontaniczna fermentacja odmiany Tramini w 225-litrowych starych beczkach z węgierskiego dębu (2/3 produkcji) oraz stalowych zbiornikach (1/3 produkcji), a następnie dojrzewanie przez 4 miesiące, na osadzie. Zwieńczeniem dzieła jest delikatne wino o zapachu przede wszystkim kwiatów, szczególnie róży i miodu lipowego, wino jednak nie przytłacza aromatem, nie jest męczące. Charakteryzuje się dyskretną elegancją. Można serwować jako aparetif i uzupełnienie przekąsek bankietowych.
Csetvei Tramini
60,00 zł z VAT
Waga | 1 kg |
---|---|
Alkohol | |
Szczep | |
Region | |
Rodzaj | |
Kolor | |
Producent | |
Aromat |
gruszka, kwiaty polne, owoce kandyzowane, plaster miodu |
Brak w magazynie
Csetvei Pincészet (Mór)
Nazywam się Krisztina Csetvei i 8 stycznia 1983 roku ujrzałam światło dzienne w Bácstopolya, małym miasteczku niedaleko Szabadki (Serbia). Dzieciństwo spędziłam w Budapeszcie, a jako nastolatka przeprowadziłam się z rodziną do Szentendre (mama, tata, siostra i Nero, pies to rodzina) – potem przyszło liceum, uniwersytet (BME-GTK), staże, praca i dużo pracy, Życie przez duże Ż i znów znalazłam się w Budapeszcie. Lubię dobre wina, ludzi, lubię się uczyć, więc kilkanaście lat temu zgłosiłam się na staż marketingowy w niedawno stworzonej winnicy Béres. Pracowałam pod kierownictwem kierownika sprzedaży Gergely Orbán (obecnie Borbán Winery) i po prostu słuchałam, uczyłam się, próbowałam, podpatrywałam warsztat winiarski mojego mistrza. Winnica w Somlo to 1 hektarowa działka a w regionie Mor – 3,5 hektara.
Opinie
Na razie nie ma opinii o produkcie.