8 marca jesteśmy w Restauracja Aroma gdzie nasze wina będą towarzyszyć kobietom w ich kulinarnej podróży przygotowanej przez szefa i zespół restauracji.
Opowiemy a następnie spróbujemy:
– Gere & Schubert Gyongozo Rose, delikatny, różowy musiak jako aperitif.
– Steigler zweigelt w wersji siller (3 dniowa maceracja gron zweigelta), wino o szerokich właściwościach łączenia z potrawami, jako kompan do tuńczyka tataki podejmie godnie wyzwanie rzucone przez szefa kuchni.
– Jasdi Pinceszet Rose, solidny, wytrawny róż do przystawki.
– Szaszi Endre Rozsako, endemiczna odmiana o aromatach kwiatowo-ziołowych, stworzona na cześć ukochanej kobiety węgierskiego poety w towarzystwie dania głównego w wersji wege.
– Fehervari Sarfeher Reserve, kolejna endemiczna odmiana uzupełni danie główne dla sympatyczek smażonego sandacza w dodatkiem aromatycznego zataru.
– Toth Ferenc czerwone cuvee w wydaniu deserowym zakończy wieczór razem z czekoladowym fondantem.
Wierzymy że część edukacyjną (nowe wina) można udanie połączyć z przyjemnościami kulinarnymi