Aktualności

Wina Wulkaniczne & AROMA Restauracja – kolacja z degustacją win.

8 marca jesteśmy w Restauracja Aroma gdzie nasze wina będą towarzyszyć kobietom w ich kulinarnej podróży przygotowanej przez szefa i zespół restauracji.

Opowiemy a następnie spróbujemy:

– Gere & Schubert Gyongozo Rose, delikatny, różowy musiak jako aperitif.

– Steigler zweigelt w wersji siller (3 dniowa maceracja gron zweigelta), wino o szerokich właściwościach łączenia z potrawami, jako kompan do tuńczyka tataki podejmie godnie wyzwanie rzucone przez szefa kuchni.

– Jasdi Pinceszet Rose, solidny, wytrawny róż do przystawki.

– Szaszi Endre Rozsako, endemiczna odmiana o aromatach kwiatowo-ziołowych, stworzona na cześć ukochanej kobiety węgierskiego poety w towarzystwie dania głównego w wersji wege.

– Fehervari Sarfeher Reserve, kolejna endemiczna odmiana uzupełni danie główne dla sympatyczek smażonego sandacza w dodatkiem aromatycznego zataru.

– Toth Ferenc czerwone cuvee w wydaniu deserowym zakończy wieczór razem z czekoladowym fondantem.

Wierzymy że część edukacyjną (nowe wina) można udanie połączyć z przyjemnościami kulinarnymi 🙂

#aromarestauracja#rokietnica#winawulkaniczne#8marca

Podobne artykuły