
Producent
-
Barcza Pincészet (1)
-
Csordas-Fodor Winery (1)
-
Kofejto Winery (1)
-
PAP Wines (2)
-
CENTURIO (2)
-
LEVENTE (2)
-
Csetvei Winery Mor (2)
-
Denes Hegybirtok (1)
-
RASPI (6)
-
ABELES Preshaz Sumeg (2)
-
Bussay Winery (3)
-
Von Beőthy Pince (3)
-
STUMPF Pincészet (4)
-
Desprat Saint Verny (3)
-
Ruispiri Biodynamic Vineyard (1)
-
Golan Heights Winery (1)
-
Marcampo (2)
-
Monterosola (3)
-
Egly Szőlőbirtok & Borászat (1)
Szczep
Region
Rodzaj
Cena
-
od
do
Co łączy lekki i doskonale zbalansowany kékfrankos, owocową kadarkę i wyrazisty cabernet sauvignon? Z wszystkich tych szczepów produkuje się doskonałe czerwone wino węgierskie! Wypróbuj któreś z nich i przekonaj się, że prawdziwe Węgry to coś więcej niż wyśmienity biały Tokaj.
W tej kategorii dostępne są produkty pochodzące z różnych regionów: Somló, Balaton, Sümeg, Matra. Każdy z nich wyróżniają inne bukiety zapachowe oraz walory smakowe. Nie wszyscy wiedzą także, że czerwone wino wytrawne może występować w pełnym spektrum kolorystycznym: wśród licznych odmian tego gatunku znajdziesz zarówno krwiste i ceglaste barwy, jak i głębokie, wiśniowe tony czy nawet fioletowawe odcienie.
Z czym najlepiej łączyć ten rodzaj alkoholu? Możliwości są niezwykle szerokie: wytrawny trunek można podawać do mięs i wędlin, różnych rodzajów sera, niektórych gatunków ryb, jesiennych potraw jednogarnkowych, a nawet pizzy. Wspaniale degustuje się go również samodzielnie: wówczas można w pełni delektować się jego kompozycją, doświadczając całego bogactwa smaków i zapachów.