Wyświetlanie 1–12 z 16 wyników

Co łączy lekki i doskonale zbalansowany kékfrankos, owocową kadarkę i wyrazisty cabernet sauvignon? Z wszystkich tych szczepów produkuje się doskonałe czerwone wino węgierskie! Wypróbuj któreś z nich i przekonaj się, że prawdziwe Węgry to coś więcej niż wyśmienity biały Tokaj.

W tej kategorii dostępne są produkty pochodzące z różnych regionów: Somló, Balaton, Sümeg, Matra. Każdy z nich wyróżniają inne bukiety zapachowe oraz walory smakowe. Nie wszyscy wiedzą także, że czerwone wino wytrawne może występować w pełnym spektrum kolorystycznym: wśród licznych odmian tego gatunku znajdziesz zarówno krwiste i ceglaste barwy, jak i głębokie, wiśniowe tony czy nawet fioletowawe odcienie.

Z czym najlepiej łączyć ten rodzaj alkoholu? Możliwości są niezwykle szerokie: wytrawny trunek można podawać do mięs i wędlin, różnych rodzajów sera, niektórych gatunków ryb, jesiennych potraw jednogarnkowych, a nawet pizzy. Wspaniale degustuje się go również samodzielnie: wówczas można w pełni delektować się jego kompozycją, doświadczając całego bogactwa smaków i zapachów.